IMA felülete

Innen: IMA ERP tudasbazis

2Ima felület.png


Bal oldalon alul láthatóak a főmenüpontok, felette, a kiválasztott menü alpontjai. Jobb oldalon látjuk az aktív menüponthoz tartozó ablakot. A nagyobb felület eléréshez, a menüsort kitakarhatjuk, ha a kékszínű függőleges szalagra kattintunk. Mindegyik ilyen kék színű, felület elválasztó szalag rákattintással ki/be kapcsolható.

Az ablakok és felviteli felületek jellemző gombjai az “Új(F5)” - az új tételek létrehozásához, a “Karton(F6)” - a már létrehozott tétel megtekintéséhez, szerkesztéséhez (könyvelés előtt) és a “Törlés(F7)” gomb, mellyel a még nem véglegesített, le nem könyvelt tételeket tudjuk törölni. Az “Aktualizálás(F2)” gomb segíti a módosult adatok átvételét, akár a felületek között, akár az egyidejű felhasználás során bekövetkezett változások kapcsán.

A gyors közlekedést a billentyűzet tabulátor gombjának használata segíti. Többes kijelölést a shift és ctrl gombok segítségével végezhetünk.

A dátum mezőkbe aktuális hónapra való rögzítéshez a napot (pl: 18.04.09 nap beírásához amennyiben árpilis az aktuális hónapunk elég a 09-et beírni és nyomni egy tab-ot), aktuális évben a hónapot,-napot (0409 tab), folyamatosan egybe írva pont nélkül elégséges megadni, ezt az év megadásához, az év utolsó két karakterével bővítjük, pl. 160504

Az ima egyben pénzügyi és könyvelői rendszerként is funkciónál, elsődlegesen az “Ok” gombbal rögzített tételek csak az analitikában jönnek létre, és a “Véglegesítés” vagy “Könyvelés” gomb használatával kerülnek a főkönyvbe. Az előzetesen rögzített "okézott" számlák igény státuszúak, a könyveltek számlázott státuszt kapnak.

A számla sorok színei beszédesek, a zöld kiegyenlített számla, a piros ki nem fizetett, a sor előtt megjelenő sárga kocka a számla könyvelt állapotát mutatja, jelmagyarázat található a számlák alatti kék felugró szalagnál. Felette az aktív számla betekintő ablaka, annak tétel sorai láthatóak.

Az összes táblázatos formában megjelenő adatnál a táblázat bal felső sarkában lévő kis ikonnal ki tudjuk exportálni excelbe az adatokat, ugyanitt az oszolopok megjelenítésének sorrendjét, láthatóságát állíthatjuk személyre szabottan.