IMA nem indul, hiba megoldás

Innen: IMA ERP tudasbazis

Útmutató

  • Az alábbi tájékoztató annak érdekében jött létre hogy saját magatoknak is megtudjátok oldani az alábbi problémákat és ne keljen minden alkalommal minket hívni. Ez természetesen azt is jelenti hogy minden alábbi probléma ha hívtok minket fizetős lesz. Ha olyan problémába ütköztök ami nincs leírva az természetesen nem de amint felkerül ide onnantól igen.

1. Az IMA nem találja az exe. file-t

Hiba üzenet:

IMA nem indul 1.png

megoldá: a vírusírtó valószínűleg karanténba tette vagy letörölte. Próbáljátok meg visszaállítani ha ez nem megy akkor töröljétek le az IMA-t és telepítsétek újra. Az IMA mappát adjátok hozzá a vírusírtó kivételeihez.

2. Beléptek az IMA-ba tölt de nem történik semmi (nem nyitja meg a céget).

Hiba üzenet: nincs

Megoldás: általában internet probléma. Ha mobil interneten vagytok akkor ha van lehetőség rá kapcsolódjatok át egy másik internet hálózatra és ugyan így fordított esetben. Ha ez nem oldja meg akkor szintén adjátok hozzá a vírusírtóhoz és a windows defender tűzfalához az ima donwloader exe. és ima3 exe. fájlokat.

3. Frissítés után nem indul az IMA.

Hiba üzenet: nincs

Megoldás: 100% hogy vírusírtó. Állítsátok vissza a karanténból és adjátok hozzá a donwloader.exe és ima3.exe fájlokat a vírusírtóhoz. Ha nem engedi visszaállítani mert már törölte akkor töröljétek és telepítsétek újra az IMA-t.

4. (401) Jogosulatlan

Hiba üzenet:

Ima nem indul 2.png

Megoldás: rosszul lett megadva a liszensz kulcs. Ha csak 1 liszenszetek van akkor lépjetek be a demó liszenszbe ott Beállítások / Liszenszek / válasszátok ki a liszenszeteket töröljétek és adjátok hozzá újra. ( ne hadjátok le az utolsó 4 karaktert amit külön küldünk). Ha több liszenszetek van akkor ezt megcsinálhatjátok bármelyikből.

5. A WINDOWS felhasználak kell rendelkeznie program telepítési/módosítási joggal az imára . Van, hogy a frissítésre sincs jogosultsága a felhasználónka és rendszergazdai jog kell hozzá. Az ima parancsikonján állva, jobb egérgomb, Tulajdonságok / Biztonsíég, adott felhasználónka megadni a szükséges jogosultságokat

Windowsjogosultság.PNG


6. A routheren a következő portokat kell endegélyezni:

40001, 40002, 40016-tól 40021-ig, 40051 és 40052


6. A program CSAK WINDOWS operációs rendszeren fut.

MacOS-en virtuális windowsal vagy egyéb programokkal lehet futtatni az IMA-t.

Speciális

8. Iskoláknak

Ha nem tudtok bejelentkezni mert nem jó a felhasználónév akkor a gyakorlat vezető tanárral konzultáljatok először. Ő hozza létre a felhasználótokat. Ha bármi más a hiba akkor az előzőekben felsorolt pontokon mennyetek végig.

További számítástechnikai segítségért forduljon partner cégünkhöz:
exis.hu
+3614477055
helpdesk@exis.hu