Számlák nyilvántartása, nyomonkövetése

Innen: IMA ERP tudasbazis

A felvitt, rögzített számláinkat az eddig megismert rögzítési felületeknél láthatjuk táblázatos formában. A vevői számla rögzítés menüben, csak a külső bizonylatként rögzített vevői számlákat látjuk, az imából készített számlákat a számlázás vevői számla készítés menüpont alatt, az előleget az előleg menüben látjuk, ill. az összes számlát a vevői számla történet menüben.

Ezekben a táblázatokban különböző információkat kaphatunk a számlákról. A státusza oszlopban mint igény, illetve számlázott, azaz lekönyvelt számlák láthatóak, ami külön szűrhető információ. A lekönyvelt státuszú számlákat az eléjük rakott kis sárga kocka is jelzi. Az oszlopok között láthatjuk a túlfizetést, és a kiegyenlítetlen összeget is, ezek is szűrhető adatok és a sorok színezése is jelzi az állapotokat, zöld a kiegyenlített, piros a nem kiegyenlített és lila a részlegesen kiegyenlített számla. Ezeket a különböző jelöléseket “Jelmagyarázat” néven, a táblázat alján láthatjuk.

A felkínált szűrési lehetőségeken túl, egyéb lekérdezéseket a jobboldalon elhelyezkedő kék sáv, a haladó szűrő kinyitásával, használatával tudunk beállítani. Egy számla tartalmát, tételeit az alul elhelyezkedő betekintő sávban is láthatjuk, nem csak a karton gomb segítségével. Ezeket a táblázatos adatokat a táblázat bal felső sarkában lévő kis osztott kockára kattintva exportálhatjuk, excelbe. Ugyanitt tudjuk állítani a táblázat oszlopainak megjelenítését, sorrendjét.

További táblázatokat, kimutatásokat láthatunk:

“Számlázás / Kimutatások / Számla analitika”

“Számlázás / Kimutatások / Számlák korosítása”

“Számlázás / Számla rögzítés / Kifizetetlen szállítói számlák”

“Számlázás / Számlázás / Lejárt vevői számlák”

“Menedzsment/kontrolling / Számla statisztika”

“Menedzsment/kontrolling / Menedzsment jelentések”

“Pénzügy/Számvitel / Főkönyvi könyvelés / Jelentések”

“Pénzügy/Számvitel / Főkönyvi könyvelés / Jelentések / Vevő pénzügyi nyilvántartás meghatározott időpontban”

“Pénzügy/Számvitel / Főkönyvi könyvelés / Jelentések / Szállító pénzügyi nyilvántartás meghatározott időpontban”

“Pénzügy/Számvitel / Főkönyvi könyvelés / Egyszerűsített Excel export”

menüpontok alatt.