IMA telepítése

Innen: IMA ERP tudasbazis

Honlapunkról imakönyvelőprogram le kell tölteni az IMA-t minden gépre, amin használni szeretnék a programot.

Be kell jelentkezni a demo adatbázisba

felhasználó név: eredeti

jelszó: 1234

Be kell lépni az IMA demo cégbe. Ezt követően belépve, az ima legfelső menüsorában, bal felső “Beállítások/Liszenszek” menüpontban “Új” gomb megnyomásával, megjelenik az alábbi ablak:

Liszensz ablak.png

A kitöltéshez szükséges API kulcsot e-mailben küldjük, a hozzá tartozó utolsó 4 karaktert pedig külön SMS-ben. Beírást követően oké, a liszenszeket mutató ablakból kilépés.

Újra kell indítani az IMA-t.

Induláskor meg fog jelenni a demo és a saját cég, belépés a saját cégbe, az e-mailben megadott saját felhasználó névvel és jelszóval. A “Program adminisztráció / Kezdő” menüben a “Jelszó módosítása” gombbal javasoljuk ezt megváltoztatni. (A demo a liszenszek menüpontban törölhető.)

Egyéb információk:

Az ima használatához teljes hozzáférés kell a programnak a C: ima3kliens mappához, illetve a /felhasználók/appdata/roaming/ima3 mappához (vagy értelemszerűen oda ahova települ). Ellenőrizzük, hogy nekünk van-e teljes jogunk, telepíteni, a programon módosításokat végrehajtani, ne csak rendszergazdai joggal lehessen, mert ez a frissítéseknél gondot okozhat. Az ima3kliens mappát, ill. a mappán belüli ima3.exe és donwloader.exe fájlokat érdemes hozzáadni a tűzfal / vírusirtó kivételekhez, hogy ne blokkolják a kommunikációt, valamint a routeren engedélyezni az alábbi címet és portokat: tcp/ip: 195.56.100.10 port: 40016,40017,40018,40019,40051,40052